top of page

Interieurtrends 2024

Veel interieurtrends van 2023 zetten zich door in 2024. De focus blijft gezelligheid, warmte en duurzaamheid. We vatten de belangrijkste graag even samen voor jou.

Curved lines & Organic shapes

trend_curved lines.png

Ronde lijnen en vormen waren vorig jaar al een trend. Dit jaar gaan we een stapje verder en vind je de organische vormen ook terug in de vorm van bijvoorbeeld het tafelblad en het tapijt. Ook de banken zijn niet langer strak en recht maar afgerond. En prints in de woonaccessoires en het behang mogen gerust wat kronkels bevatten. Deze trend refereert naar gemoedelijkheid en creëert een zacht, eerder dromerig interieur. Speciaal voor deze trend ontwikkelden wij een nieuwe lijn tapijten in organische vormen.

Modern seventies

trend_modern seventies.png

De invloeden van de jaren ‘70 zijn al een paar jaar een trend. Het retrobruin wordt opgefrist met frisse pasteltinten, maar ook met andere fellere kleuren zoals okergeel, oranje of blauw. Zo geven de stylisten en designers een moderne touch aan de retrolook. Hou je niet zo van kleur in jouw interieur? Ook de retromotieven in zwart-wit doen het top in onze collecties. De knipoog naar de seventies vind je terug in de meubels, het behang, gordijnen, tapijten en woonaccessoires.

Sustainable living

trend_sustainable living.png

Natuurlijk blijft ook duurzaamheid een niet te vergeten factor in onze woonstijl. We geven tweedehandsmeubilair maar al te graag een tweede leven door ze op te knappen en te combineren met nieuwe woonaccessoires. Kies een duurzaam tapijt in de kleuren van je meubels of woonaccessoires en sta versteld van de hedendaagse look die je tevoorschijn tovert. Laat je inspiratie de vrije loop en combineer allerlei gerecupereerde potjes, vaasjes en materialen voor je accessoires. Vaak wordt bij deze stijl gekozen voor een vloerkleed met plantendessin of natuurlijke tinten vaak met een ‘afgesleten look’.

Outdoor feelings

trend_outdoor feelings.png

Deze trend sluit naadloos aan op de trend van duurzaamheid. We halen bewust element van de natuur in huis om het gevoel van duurzaamheid en ecologie te vergroten. Het (her)ontdekken van de natuur tijdens de Coronapandemie heeft ons niet meer losgelaten. Planten- en bloemendessins doen meer en meer intrede in ons interieur. Ook in onze tapijtencollecties komt dit thema uitvoerig aan bod.

Classic color chic

trend_classic color chic.png

Het koele moderne interieur maakt meer en meer plaats voor warme kleuren en materialen. Kleuren als wijnrood, diep nachtblauw, donker mahonie en walnoot brengen warmte in huis. Het combineren van verschillende stoffen en texturen zorgen daarbovenop voor en luxueuse uitstraling. Er wordt een ietwat klassieke sfeer gecreëerd om het interieur meer ziel en gezelligheid te geven.

Mix of patters and textures

trend_mix patterns.png

Aansluitend op de trend van color chic is er tenslotte ook de trend van texturen en patronen. In het weefpatroon van onze tapijten vertaalt deze trend zich in het toepassen van verschillende texturen en het weven van ingewikkelde en opvallende patronen. Op die manier draagt ook het tapijt bij tot de luxe uitstraling van het interieur.

Italian marble

trend_italian marble.png

Ook de invloeden van italiaans marmer, die we nu vaak terugzien in prints voor kussens, gordijnen en behang, refereren naar de luxe uitstraling. Onze marmerprints, die over het algemeen toon-op-toon ingeweven zijn, durven we heel geslaagd noemen. Deze subtiele prints matchen perfect in elk soort interieur of buiten op het terras, want ook in onze dubbelzijdige en weersbestendige Brussels Weave collectie hebben we enkele mooie marmerdessins!

bottom of page